Το KDE 3 είναι ένα περιβάλλον εργασίας που έφτασε σε βαθμο τελειότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ανεπίσημα συντηρείται ακόμα και σήμερα. Φαίνεται πως πολλοί το νοσταλγούν ακόμα. Μάλλον έτσι εξηγούνται και προσπάθειες όπως το OpenSUSE 12.1 KDE3 LiveCD.
Για ακόμα μεγαλύτερη ρετρό αίσθηση το συγκεκριμένο LiveCD έχει το στυλ του OpenSUSE 10.1. Αν χρειαστούμε username και password κατά τη δοκιμή του θα πρέπει να βάλουμε τα tux και linux αντίστοιχα.
Επιπλέον πληροφορίες μπορουμε να δούμε στο Wiki και στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mailing list).

Δεν υπάρχει λόγος σε ένα LiveCD που ενδιαφέρει το μικρό μέγεθος να υπάρχει και ένα πρόγραμμα όπως το glxgears. Για την ακρίβεια δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζει τις εντολές. Απλά θα πρέπει να εγκαταστήσεις το πακέτο mesa-utils, αν θυμάμαι καλά.
Έχω χρόνια να ασχοληθώ σοβαρά με το OpenSUSE οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.
Έχω την εντύπωση όμως πως γενικότερα το xorg.conf δεν παίζει κάποιο ρόλο και δεν χρειάζεται καν να υπάρχει. Σε κάποιες διανομές τουλάχιστον.
Σχετικά με το flash που αναφέρεις, κάτι μου λέει πως δεν είναι πρόβλημα του LiveCD, αλλά ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως το KDE 3 λειτουργούσε με το τον HAL ο οποίος έχει αφαιρεθεί εντελώς απο το KDE 4 αλλά και γενικότερα και έχει αντικατασταθεί απο τον UDEV.