Πως θα κάνετε τον νέο fglrx driver να δουλέψει με το τελευταίο kernel (2.6.32)
Προϋπόθεση για να δουλέψουν όλα αυτά: έχετε απεγκαταστήσει πλήρως κάθε άλλη έκδοση του fglrx που έχετε. Φυσικά έχετε εγκαταστήσει τον kernel-2.6.32 και τα headers αυτού από τον διαχειριστή πακέτων της διανομή σας ή ότι άλλο... Και έχετε όλα τα κατάλληλα εργαλεία για την μεταγλώττιση πηγαίου κώδικα, που τα προσφέρουν όλες οι διανομές. Αν έχετε selinux κλπ, ίσως χρειάζεται να το πειράξετε για να δουλέξει το fglrx, αλλά δεν ξέρω πως γίνεται.
Kατεβάζουμε το αρχείο από εδώ. Ανοίγουμε την κονσόλα και μπαίνουμε στον κατάλογο όπου κατεβάσαμε το αρχείο. Δίνουμε
chmod +x ati-driver-installer-9-12-x86.x86_64.run (το κάνουμε εκτελέσιμο) ./ati-driver-installer-9-12-x86.x86_64.run --extract ati (αποσυμπιέζουμε το αρχείο στον κατάλογο ati)
Και διορθώνουμε το αρχείο common/lib/modules/fglrx/build_mod/kcl_io.c με τον αγαπημένο μας text editor προσθέτοντας αυτή τη γραμμή
#include <linux/signal.h>
κάπου μεταξύ των άλλων γραμμών #include που θα βρούμε στο αρχείο. Υστερα, από τον κατάλογο ati, δίνουμε με δικαιώματα root ή ως root την παρακάτω εντολή
./ati-installer.sh 9.12 --install
και εγκαθιστούμε τον driver. Κανουμε reboot και...voila, δουλεύει!!! Καλό hacking!

Οσο για τους ανοιχτούς drivers, αυτό που περιμένω είναι το xserver-1.7 να μπει στο sid. Είναι βασικό για να δουλέψουν όλα όσα πολύ σωστά αναφέρεις Teddy.
Σε περιβάλλον gnome που δουλεύω εγώ δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα. Η καθηστέρηση στην επαναφορά παραθύρων ή στο βίντεο για να γίνει fullscreen δεν υπάρχει, όσο δεν ενεργοποιώ το compiz!! Με το compiz, πρέπει να περιμένω κανένα δευτερόλεπτο... Υστερα, το ξεθώριασμα των χρωμάτων σε ταινίες υπάρχει σε xv, εγώ βέβαια παίζω όλες τις ταινίες σε gl και έλυσα το πρόβλημα. To xvba δεν δουλεύει (τελευταία είχα πρόβλημα με τα patches κατά την μεταγλώττιση του mplayer και ούτως ή άλλως δεν είχα. Τα patch για xvba είναι πολύ κακογραμμένα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...) Βέβαια, εγώ χρησιμοποιώ τον fglrx γιατί μου δίνει άλλα πλεονεκτήματα. Εχω opengl 3.2(πολύ βασικό για μένα που χρησιμοποιώ wine για παιχνιδάκια..), power management (δεν δουλεύει σαν τρελό το ανεμιστηράκι στο laptop όλη την ώρα), στο desktop σύστημα έχω κάρτα AGP και με τον radeon από git είχα ουκ ολίγα προβλήματα. Με τον fglrx, όλα ρολόι. Επίσης, ο radeon από τo git για να δουλέψει χρειάζεται xserver-1.7 και στο sid δεν υπάρχει ακόμα. Αυτά.
Υ.Σ Δεν το βρήκα εγώ το κόλπο, αλλά με ελάχιστο googling η πληροφορία είναι άμεσα διαθέσιμη.