Για τους κατόχους ΑΤΙ που επιμένουν με τον κλειστό driver ή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς υπάρχει απο χτες μια ευχάριστη έκπληξη. Απλά δοκιμάστε τον καινούργιο fglrx 10.6 (σε πακέτα είναι η έκδοση 8.732), ανοίξτε τα εφέ και ...θα καταλάβετε... Αν δεν παρατηρήσετε διαφορά, πείτε το να το δούμε, παίζει να χρειάζεται μια μικρή εύκολη ρύθμιση.
Επειδή τα νέα είναι ευχάριστα και επειδή θεωρώ οτι αλλάζουν οι ισορροπίες στο θέμα "τι κάρτα γραφικών να πάρω" θα ήθελα την γνώμη σας αν τον δοκιμάσατε, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να τρολάρουν ελεύθερα αν νομίζουν οτι τους παίρνει.

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν αυτές τις κάρτες να δουλέψουν και συμμετέχουν σε linux fora ???

Αχαααα.Καλο μου ακουγεται αυτο που γραφεις.Θα το δοκιμασω μολις επιστρεψω σπιτι γιατι μου εχει σπασει τα νευρα η εκδοση που εχει το ubuntu.Παιζει και ταινιες HD μετα την εγκατασταση?
Γενικά ναι, μπορεί και να παίζει, άμα βάλεις ένα player βέβαια.
Σοβαρά τώρα, δεν έχω δοκιμάσει την επιτάχυνση των ΗD video μέσω XvBA, ούτε τώρα, ούτε σε καμία έκδοση. Ο πιο κατάλληλος να σου απαντήσει είναι ο Mitsaras77. Εγώ μια ζωή με Χv είμαι. Αλλά με mplayer το tearing έχει *σχεδόν* εξαφανιστεί.